Přednáška v centru Ergoeduca


V pátek 17. května se žáci 7. - 9. ročníku zúčastnili přednášky o rozvojovém světe Ondřeje Horvátha, který více jak 15 let spolupracoval v neziskové organizaci Člověk v tísni. Svými příběhy dokázal žáky zaujmout a uvědomit si, jak je důležité si vážit toho, co máme. Ukázal nám, že i když se zdá, že máme problémy, ve srovnání s lidmi v rozvojových zemích jsme ve skutečnosti velmi privilegovaní.

Během přednášky se nám pan Horváth snažil přiblížit kultury a životní styl lidí v různých částech světa, se kterými měl možnost se setkat. Podělil se s námi o příběhy lidí, kteří žijí v chudobě a nedostatku, ale přesto neztrácejí naději a stále bojují o lepší život pro sebe i své rodiny.

Přednáška byla pro nás všechny velkým zážitkem a inspirací k tomu, abychom se snažili být lepšími lidmi a aktivně se angažovali ve prospěch těch, kteří potřebují naši pomoc. 

Děkujeme panu Horváthovi za jeho inspirativní slova a za to, že nás motivoval k tomu, abychom se snažili dělat svět kolem sebe lepším místem pro všechny.

FOTOGALERIE

Messenger creation 2bfb6306 4fa3 42f3 a8e5 79e7c89e291b