Výlet do Sféry v Pardubicích

Žáci páté a osmé třídy vyrazili v pondělí 23.9.2024 na exkurzi do vzdělávacího centra Sféra v Pardubicích. Každá třída měla vlastní program, kterému se dopoledne věnovala. Páťáci se vydali do dávné historie Zeměkoule. Dozvěděli se, jak stará Zeměkoule je a prozkoumali skutečné fosilie, poznali spoustu druhů dinosaurů a dokonce změřili, jestli by se některý z nich vešel k nim do laboratoře. Také porovnávali velikost nohy dinosauří s lidskou a pod mikroskopem zjistili, jak se mláďata dinosaurů vyvíjela ve vajíčku.  
Žáci osmé třídy se ponořili do fascinujícího světa vnitřní energie, tepelné vodivosti a přeměn skupenství.  Zkoumali výkon a energetické zdroje a naučili se používat termokameru. Dále také prozkoumali, jaké bakterie nalezneme v našich ústech. Součástí výzkumu bylo odebrání vzorku z úst pro mikroskopické vyšetření a určování bakterií ve vzorku. 
Děti si vyzkoušely práci s mikroskopy a laboratorním zařízením, vedly si záznamy jako opravdoví vědci. Celé dopoledne ve Sféře bylo nabité informacemi a zajímavostmi a žáci si odsud odnesli mnoho nových poznatků a jedinečných zážitků. 

FOTOGALERIE